Web u izradi
Ja Jesam logo
Centar Integracije Sa Sobom
Ja Jesam logo
Centar Integracije Sa Sobom

Komunikacija

Proces iscjeljenja je moćno otvaranje direktne komunikacije sa Sobom.

Iscjeljenje 1 na 1

Proces iscjeljenja je moćno otvaranje direktne komunikacije sa Sobom. S obzirom na to da je svaki sistem unikatna, neponovljiva struktura, bilo kakva učenja izvana (informacije), samo stvaraju zbrku u cjelokupnom komunikacijskom procesu, čineći da strukturu oblikuje informacija, radije nego život. Time je otvorena manipulativna strana uma, te je stvaranjem umnih konstrukcija osobe koja zapravo nije stvarna, stvoren privid za koji se misli da je istina, jer nam to čula pokazuju. 

Pažljivim "ulaženjem" u ono što se stvarno događa u jednoti sa životom, ono što disanje otvara u sadašnjem momentu, dolazi se do izvora svih projekcija. Hologramske strukture uma, zapravo nisu stvarne, ali je naša "vezanost", a samim tim i identifikacija s umom toliko snažna, da se ne može doći do spoznaje stvarnosti. Ono što je vidljivo, vrlo brzo nakon prvih koraka otvaranja komunikacije, je stanje promatrača, koje je također umno stanje, ali daje mogućnost "odvajanja" od umnih interpretacija, te se stanje uma polako smiruje, kako bi na koncu potpuno prestalo. Osjećaj prestajanja aktivacije uma, je osjećaj potpune slobode, koji obzirom da ne može opsluživati dva energetska izvora istovremeno, polako dolazi u stanje koje mu je i namijenjeno. Upoznati "svoj" um, a samim tim i tijelo, kroz direktni komunikacijski proces, je suština iscjeljivačkog procesa. Jer kad znaš sebe, znaš i cijeli univerzum. 

Iscjeljivački proces je individualno stanje, nema znanih tumačenja, niti protokola, pa je uobičajeno, da se uvijek obavi informativni razgovor, kako bi se vidjelo stanje, spremnost i otvorenost sistema za komunikaciju. Informativni razgovor traje otprilike 45 minuta do sat vremena i on je uvijek besplatan. 
Nakon utvrđenog stanja i suglasnosti na obje strane, prvi, inicijalni intervju traje do 3 sata, gdje se polako, ali vrlo temeljito, fokusira na stanje sistema, dopuštaju se sve reakcije tumačenja i priče, koje su vezane za taj unikatni sistem. Dajući prostor svemu što je prisutno, polako se reflektiraju stanja, sheme komunikacija, otvaraju se klasteri umnih "navika" i nježno i polako se svjedoči stanju koje jeste. 
Prolaskom kroz prvu fazu otvaranja komunikacije, otvori se stanje prihvaćanja… ali ne umno stanje, već suština komunikacije. Prvo "prihvaćanje" je prihvaćanje odgovornosti za ono što jeste, što vodi cijeli proces i temeljem činjeničnog stanja, otvaraju se sama po sebi (jer su već prisutna u sistemu, dakle već postoje), iscjeljivačka sredstva. 
Jedini lijek za sva svoja stanja si Ti. 
Jedini način iscjeljenja, si Ti. 
Ne postoji nitko i ništa na tvom prostoru, što može pokrenuti, utjecati na ono što ti jesi i što ti se vraća kao refleksija onoga što živiš. Jedino ti to možeš, jer ti stojiš iza svega. Ti si i na jednoj i na drugoj strani "svog" disanja. 
Shodno tome, ako je komunikacija "zaustavljena", "iskrivljena" jer je pokupljena umom u vremenu, dolaženje do suštine stvarnosti je jedini način uspostavljanja direktne veze sa sobom i stvarnošću onoga što jesi. 
Povjerenje u životne tokove se otvara nježno i kad je spremno, što će reci, da um i mišljenja o životu i stalne borbe sa svijetom, moraju potpuno stati, reakcije strukture uma i tijela se dovode u smiraj i umjesto njih, umjesto mišljenja i tumačenja, dolazi otvorenost komunikacije koja spaja polako i temeljito, sve nivoe istovremeno. 

Svi mi znamo intuitivno, kad je vrijeme i kad smo spremni za iscjeljenje. Ta "odluka" se uvijek donosi životom, a ne mišljenjem i nastojanjem da se nešto pobijedi, da se nešto, potisne, zaustavi, sakrije…. Kad te život "pozove" ne možeš mu ne odgovoriti, jer će cjelokupno stanje tvog življenja, ukazivati na jedno: na istinu koja je spremna za življenje.

Iscjeljenje partnerskih komunikacija

Ponekad život donese partnerski odnos, kojim se iscjeljenje pokrene i to na svim razinama. Partneri koji su vezani ovozemaljskim vezama, su ogledala jedno drugom i s obzirom na to da je neprihvaćanje sebe (zbog nepoznavanja sebe) jedini razlog, sukobi i neslaganja su očigledni pokazatelji koje treba prihvatiti. 
Ja sam iskustvom bila dovedena do integracije iscjeljenja kroz partnerski odnos i bila svjedokom čudesnih iscjeljenja, koja se teško mogu riječima iskazati. Pristup partnerskim iscjeljivanjima je također individualan, uvijek se poštuje činjenično stanje na terenu, bez zauzimanja i za jednu stranu i dopušta otvaranje svega što je spremno za komunikaciju. 
Partneri prvenstveno otvaraju "svoja" stanja i kroz takva očitovanja se dolazi do suštine, bez nadmetanja i pokušavanja da se analizom dođe do iscjeljenja. Život to odradi savršeno precizno i nikad po umnim protokolima, već uvijek onako kako je spremno. 
Spremnost partnera za otvorenost je ujedno i sredstvo otvaranja svih neusklađenosti s kojima se teško izlazi na kraj umom, jer um ne zna niti jednu, niti drugu stranu suštinski, već samo barata prikupljenim informacijama.

Grupna iscjeljenja komunikacija

Također su bazirana na gore navedenim načinima komunikacije, s tim da se uvijek vodi računa da se poštuje individualno stanje u grupi. Sve dok komuniciramo jedni s drugima kroz umne procjene, cijeli proces komunikacije je vođen kroz mišljenja na temelju prikupljenih podataka.
Rijetko se dogodi da je komunikacija vođena iz izvora, iz centra onoga što jeste, pa su stoga sukobi neminovnost. Mi imamo informaciju da tako rastemo i brže i bolje se razvijamo.

Međutim, provjerom činjeničnog stanja, vidi se nešto sasvim drugo.
menu