Web u izradi
Ja Jesam logo
Centar Integracije Sa Sobom
Ja Jesam logo
Centar Integracije Sa Sobom

Naturopatija i Homeopatija

Naturopatija, kojeg je Homeopatija sastavni dio, je klasična, prirodna metoda liječenja.

Naturopatija i Homeopatija

Naturopatija, kojeg je Homeopatija sastavni dio, je klasična, prirodna metoda liječenja. Usmjerenost cijelog procesa je ka izlječenju, gdje se kroz dijagnosticiranje određenog stanja tijela, predlažu i adekvatne naturopatske metode, za njihovo otklanjanje. No kada se cijelo stanje počne promatrati kroz iscjeljivački proces, tada se kreće iz sasvim drugačijeg ugla, gdje tijelo postaje samo komunikacijski mehanizam, koje nema kapacitet niti zdravlja, a ni bolesti, samo po sebi, već je tijelo sredstvo komunikacije. Izvor komunikacije, kojeg uvijek prepoznajemo kao Ja, je zapravo privremeni operativni sistem, nazvan um, kojim se, uvođenjem informacija stvara svijet, kojeg mi doživljavamo "svojim". Doći do izvora projekcija, doći do tog Ja koji sadrži cijeli individualni svijet, očigledno zahtijeva znanje, ali ne znanje iz svijeta, umno znanje, već spoznajni proces, otvaranja direktne komunikacije sa sobom. 

Pri tom je naravno, prioritetno poznavanje Sebe, od čega sve dolazi. Pa su samim tim "bolest" i "zdravlje", stanja uma, a ne tijela. Svi koji su probali liječiti um, znaju da je to nemoguća misija, jer liječenje umnih shema, održava i širi bolesti. Također, pristup liječenja tijela, na kojoj se bolest očituje, je besmislen, jer tijelo promjenom načina korištenja, ima sposobnost ekvilibriuma i to bez ikakvih pomoćnih sredstava. 

Setting (prirodna postavka sistema) već u sebi ima sve što je potrebno da se sistem vrati u normalu. No osnovni problem su mišljenja, navike i protokoli kojima ne dozvoljavamo sami sebi iscjeljivanja, već uporno tražimo nekoga ili nešto, što će nas riješiti boli i paćenja. Jasno je vidljivo da to ne funkcionira. 
Nitko ne zna kako se osjećaš, nitko ne može to niti znati, pa s obzirom na to da je to individualno stanje, gdje je sve već prisutno, korištenje homeopatskih pripravaka (koji su čista energija, bez ikakvih tragova molekularnog prisustva originalnog elementa), se preporučuju samo zbog otvaranja direktne komunikacije sa sobom. 
Ta moćna spoznaja je došla kroz direktno komuniciranje sa stanjima uma, kojem je "pomoć" a samim tim i podrška otvarana bez idejnog vođenja micanja simptoma. Drugim riječima, obzirom da homeopatija ne prilazi stanju bolesti koju pokušava liječiti kroz pripravke koji se koriste, bilo je jasno, da je cijeli proces liječenja nepotreban i trebalo ga je potpuno zamijeniti iscjeljenjem. 

Osim homeopatije, postoje različiti modusi iscjeljivačkih pristupa, koji su obuhvaćeni Naturopatijom, tzv. Energetska iscjeljenja, koja se u centru aktiviraju, shodno stanju individualnog sistema. 
Nepotrebno je ići u teoretiziranje korištenja određenih metoda, zato su ovdje samo napomenuti, a prava primjena, se uvijek odvija shodno individualnom stanju osobe koja sobom otvara iscjeljivački proces, a nabrojane metode su samo povremeni, usputni "pomoćnici", koji definitivno ne remete cjelokupni iscjeljivački proces. Zato je fokus uvijek nepodijeljeno usmjeren prema Ja, prema onome što se stvarno događa, a ne prema idejnim tumačenjima i pretpostavkama, tuđih mišljenja i znanja. 

Sve je tu prisutno i postoji u svima nama. Poštivanje i slijeđenje onoga što jeste, daje uvijek savršenstvo istine koju svatko od nas živi. 
Zakoračiti prema sebi Istinom, je moćno stanje postojanja, pa kad te istina zove, bježanje u priče, smišljanja novih metoda skrivanja od sebe i onoga što uistinu Jesi, je besmisleno, zar ne?
menu